Salgsafd.:
70 30 07 52
Serviceafd.:
70 30 07 52

DISCOVERY SPORT TRÆKKER 100 TONS TUNGT TOG I SCHWEIZ

D. 16. juni 2016 i Schweiz klarede Land Rover Discovery Sport en bedrift af de helt store, da den trak tre luksustogvogne med en samlet vægt på mere end 100 tons langs et jernbanespor. Ved denne bemærkelsesværdige demonstration af bilens trækevne trak den, hvad der svarer til vægten af en Boeing 757.

Og bedriften bliver kun mere utrolig af, at denne Discovery Sports drivlinje var uændret ud over monteringen af skinnehjul som stabilisatorer – en opgave, der blev udført af britiske Aquarius Railroad Technologies, der har specialiseret sig i ombygning af firehjulstrækkere til skinnekørsel. Selve øvelsen med at trække et tog var en hyldest til den bemærkelsesværdige lancering af Land Rover Discovery I i 1989, der omfattede en køretur hen over Rhinen på den dramatiske Hemishofen-bro – en historisk 285 meter lang stålbro, der rejser sig 26 meter over dalens bund.

Drevet af Jaguar Land Rovers Ingenium-dieselmotor, der yder 180 hk og et moment på 430 Nm, kørte bilen de 10 km med 58 gange sin egen vægt på slæb. Motorens kræfter blev suppleret af Land Rovers træk- og traction-teknologier, inklusive Terrain Response, Tow Assist, Tow Hitch Assist og All Terrain Progress Control – et semiautomatisk system til terrænkørsel, der automatisk styrer motorens ydelse og bremserne.

Ved hjælp af disse teknologier fuldførte Discovery Sport bedriften uden hjælp fra gear med lav udveksling, men kun med dens topmoderne 9-trins automatgear og Terrain Response-teknologi til at generere det nødvendige vejgreb. Land Rovers All Terrain Progress Control-system (ATPC) blev aktiveret ved et tryk på en knap og hjalp med at maksimere vejgrebet ved en indstillet hastighed. Systemet minder meget om en fartpilot til lave hastigheder.

Karl Richards, Lead Engineer for Stability Control Systems hos Jaguar Land Rover: "Kørsel med anhænger er en del af Land Rovers DNA, og Discovery Sport er ingen undtagelse. I løbet af årene har vi introduceret banebrydende trækteknologier, der gør det nemmere for vores kunder at køre med anhænger. Jeg har gennem det meste af min karriere rejst til de mest krævende steder i verden for at teste Land Rovere under barske forhold, men dette er nok den mest ekstreme test af trækevnen, jeg nogensinde har været med til."

LÆS MERE OM DISCOVERY SPORT

British Car Import A/S - Sjællandsvej 1 - 6000 Kolding